IMG_0208.JPG

"Health is priceless wealth. Invest while you can."

Bryant McGill

Waar kan ik je mee helpen?

Door de bomen zie je het bos niet meer. Wat moet je nou geloven? Er zijn tegenwoordig zoveel tegenstrijdige voedingsadviezen, dat het lastig is te bepalen wat je nou moet doen of laten om van je klachten af te komen.

 

Ik ben graag jouw gids. Ik ben er voor vrouwen met een kinderwens die hun vruchtbaarheid willen vergroten, zwangere vrouwen die zo gezond en fit mogelijk de zwangerschap willen ervaren en zich willen voorbereiden op een goede bevalling en vrouwen met darmklachten. Stuk voor stuk onderwerpen waar ikzelf mee te maken heb gehad EN waar ik opleidingen voor heb gevolgd. Ik neem je graag bij de hand.

 

Ik heb hiervoor programma's ontwikkeld, omdat ik geloof dat leefstijlveranderingen tijd nodig hebben en het het beste werkt als je de dingen stapje voor stapje aanpakt. Ook heb ik webinars ontwikkeld voor thema's waarbij het niet zo zeer gaat om leefstijlverandering, maar om het leren kennen en toepassen van tips die ik bijvoorbeeld gemist heb bij mijn (hypnobirthing) zwangerschapscursus en die mij hebben geholpen van een eerste traumatische bevalling naar een tweede helende bevalervaring.

Kinderwens & vruchtbaarheid

Fertility Boost Online

Veel vrouwen hebben tegenwoordig uiteenlopende hormonale klachten. Een lange, onregelmatige of uitblijvende cyclus, buikpijn rond de menstruatie en enorme mood swings zijn daar voorbeelden van. Zwanger raken kan daardoor lastiger worden. Met de juiste voeding en supplementen, het reduceren van stress, aangepast bewegen en het verbeteren van je slaap en mindset, kun je die hormonale klachten aanpakken en zodoende de kans op conceptie vergroten. Je hoeft echter geen klachten te hebben om dit traject te volgen. Het is ook heel goed om je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Ik help jou graag om jouw lichaam in de beste conditie te krijgen en zo je vruchtbaarheid te vergroten en de kans op een miskraam te verkleinen. 

Image by Jonathan Borba

Gezond zwanger & bevallen

3rd trimester & beyond

Zwanger zijn is een gigantische verandering voor je lichaam. Het moet ineens keihard werken om een klein mensje te laten groeien. Dit kost enorm veel energie. Veel vrouwen ervaren dan ook een totaal nieuwe vorm van vermoeidheid. Om zo fit mogelijk de zwangerschap door te komen en je kindje te voorzien van alle benodigde voedingstoffen is het raadzaam om de juiste voeding en supplementen tot je te nemen. Daarnaast is het derde trimester een belangrijke fase waarin je stappen kunt zetten om de kans op spijsverteringsklachten bij je kindje,  fluxus (veel bloedverlies), een postpartum depressie en een ruptuur kunt verkleinen. Kortom: de kans op een bevalling waar je goed op terugkijkt te verhogen en waarvan je snel herstelt.

Image by Ignacio Campo

Opgeblazen buik? Buikpijn?

Happy Belly Online

Een opgeblazen buik, vaak buikpijn, niet naar het toilet kunnen of er juist de hele dag naartoe rennen. Een prikkelbare darm kan je leven flink beïnvloeden. Er wordt ook wel eens naar verwezen als 'leaky gut'. Naast genoemde bekende klachten, kan een prikkelbare darm er ook voor zorgen dat je erg vermoeid bent, minder goed tegen stress kunt en over het algemeen minder happy bent. 90% van je geluksgevoel komt namelijk uit je darmen (!) daar waar serotonine - het gelukshormoon - wordt aangemaakt. Stel je voor dat je gewoon weer je fijne jeans aan kunt, zonder de bovenste te knoop open te laten, dat je niet meer naar de wc hoeft te rennen, of er juist geen uren meer op hoeft te zitten, dat je je energiek en blij voelt. Het is mogelijk! Mijn huisart vertelde me 18 jaar geleden dat ik er maar mee moest leren leven. Inmiddels weet ik dat het wel degelijk anders kan. Ben jij eraan toe om serieus met je klachten aan de slag te gaan, dan help ik je daar graag bij.

Image by Gian Cescon

EMB Bloedtest

Inzicht in je gezondheid

Wil jij inzicht in je gezondheid? Wil je erachter komen of je vitaminetekorten hebt of dat je hormonen uit balans zijn? Zijn de bloeduitslagen via de huisarts altijd 'goed', maar voel je je niet zo? Overweeg dan eens de EMB Bloedtest.

*Voorlopig alleen bij te boeken bij het programma Fertility Boost Online en straks ook bij het programma Happy Belly.

Yoga%20by%20the%20Ocean_edited.jpg