top of page

8x belangrijk voor je vruchtbaarheid

1. Optimale voeding:

Een gezond voedingspatroon met een hoge nutriëntdichtheid (dus lekker veel vitamines en mineralen) is heel belangrijk als je zwanger wilt worden. Als moeder geef je je gezondheidsstatus door als een soort blauwdruk aan je kind. Hoe gezonder jij bent, hoe gezonder je baby.


2. Darmgezondheid:

Een goede darmflora draagt bij aan een goede gezondheid. En een goede gezondheid betekent een grotere kans op zwanger worden. Een slechte darmflora daarentegen kan zwanger raken bemoeilijken en later klachten veroorzaken bij je baby. Je baby heeft daardoor bijvoorbeeld een grotere kans op spruw, eczeem en reflux.


3. Stress:

Als je langdurig stress hebt, dan gaat al je energie naar de stress-as in je lichaam, er is dan geen energie over voor je voortplantingsorganen. Zwanger worden wordt daardoor een heel stuk lastiger.


4. Genotsmiddelen:

Roken, alcohol, drugs - ze hebben allemaal een negatief effect op je vruchtbaarheid. Het is beste is om ermee te stoppen. Als je eenmaal zwanger bent, wil je dit natuurlijk helemaal vermijden. En vaak heb je de eerste weken nog niet door dat je zwanger bent.


5. Hormoonverstorende stoffen:

Ze zitten tegenwoordig bijna overal in. Parabenen, ftlaten, Bisfenol A (BPA), etc. Check de producten die je gebruikt en ga zoveel mogelijk voor 'zooivrij'.


6. Beweging:

Beweging is goed. Dat is algemeen bekend. Iets minder bekend is dat het wel degelijk uitmaakt hoe intensief en hoe vaak je beweegt.


7. Slaap:

Voldoende slaap is belangrijk voor de aanmaak van het groeihormoon. Het helpt onze cellen te herstellen en te vernieuwen. Heb je moeite met slapen? Tryptofaanrijke voedingsmiddelen als bananen en amandelen kunnen helpen.


8. Mondgezondheid: De berichten hierover zijn soms wat tegenstrijdig, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat je mondgezondheid een belangrijke rol speelt bij je algehele gezondheid. Je darmflora wordt namelijk beïnvloed door je mondflora. Vaak last van bloedend tandvlees of ontstekingen? Ga ermee aan de slag en laat het niet zitten.


Wil jij graag zwanger worden en denk je nu van: Help! Waar moet ik beginnen? Ik help je graag met mijn insta-cursus Fertility Boost die binnenkort start💗.

Stuur mij even een e-mail (kelly@holistischgezonsd.com) of DM op Instagram (@holistisch.gezond.kelly) als je je wilt aanmelden of meer informatie wilt 📩🍀😘

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page