top of page

Zwanger worden en voeding

Zwanger worden en voeding


Wil je graag zwanger worden? De kans op bevruchting en de kans op een goede innesteling hangen af van de gezondheid van jou en je partner.


Je bent wat je eet. Correctie: je bent wat je verteert. Dus het voedingspatroon, de leefstijl en de darmgezondheid van jou en je man zijn van invloed op jullie vruchtbaarheid.


Als jij jouw lichaam de juiste brandstof geeft, dan gaat het doen wat het graag wil doen. Je lichaam wil namelijk altijd in balans komen. Je lichaam werkt altijd VOOR jou en nooit tegen je. Onthoud dat goed.


Als jij je lichaam de juiste voedingstoffen geeft, dan kan je lever lekker bezig met ontgiften. Je hormonen komen in balans, je bloedsuikerspiegel stabiliseert, de kwaliteit van je eitjes (en bij de man de zaadcellen) verbetert, je libido gaat omhoog.


Er zijn voedingsmiddelen die je beter kunt laten staan als je zwanger wilt worden. En er zijn voedingsmiddelen waarvan het goed is om juist meer te eten. Ook helpt het enorm als je vitaminetekorten aanpakt met supplementen.


Wat moet je eten als je zwanger wilt worden?

- Nummer 1 is zoveel mogelijk onbewerkte voeding.

- Focus op verse voeding. Lekker veel groente en fruit.

- Zorg ervoor dat je elke dag voldoende vocht binnenkrijgt.


Welke vitamines moet je nemen?

- Foliumzuur is natuurlijk algemeen bekend. Wat echter niet zo bekend is, is dat je beter kunt gaan voor folaat. Dat is de actieve vorm van foliumzuur. Die wordt veel beter opgenomen door je lichaam.

- Verder is het belangrijk dat je vitamine- en mineralenstatus op peil zijn. Persoonlijk suppletieadvies op maat kan je hierbij helpen. Er zit namelijk een groot verschil tussen een multivitamine mama van een bekend supplementmerk van de bekende drogist en kwalitatieve orthomolculaire supplementen. Er zit verschil in de vorm van de vitamines, er zit verschil in de dosering, er zit verschil in de hoeveelheid vulstoffen. Laat je daarom hierover adviseren.


Wat kun je beter niet eten als je zwanger wilt worden?

- Vermijd zoveel mogelijk alles wat uit een fabriek komt. Dat zijn over het algemeen producten die weinig toevoegen aan je gezondheid en vaak eerder schade toebrengen.

- Drink niet te veel koffie, frisdrank.

- Laat alcohol het lieft helemaal staan.

- Vermijd rauwe dierlijke producten.


Zelf aan de slag of met hulp?

Deze adviezen helpen je al een eind op weg en je kunt hiermee zelf gaan stoeien. Vrouwen die bij mij komen, hebben dat vaak al geprobeerd, maar vervallen in oude patronen en twijfelen over of ze wel echt bezig zijn met de juiste stappen. Ook missen ze de handvatten van welke producten ze dan WEL kunnen eten.


Online programma Fertility Boost

Ik heb daarom een online programma van 8 weken ontwikkeld waarin ik vrouwen zoals jij, stap voor stap begeleid bij het verhogen van hun vruchtbaarheid en de kans op een gezonde zwangerschap. Het is heel belangrijk om voordat je zwanger raakt je vitamines en mineralen op het juiste niveau te krijgen, omdat je als je zwanger bent extra verbruikt. Je baby moet goed groeien en jij moet energie overhouden voor jezelf.


Persoonlijk gesprek + suppletieadvies

De tips in het programma gaan vele malen dieper dan de algemene adviezen die ik hierboven heb gegeven. Het online programma start met een persoonlijk telefonisch intakegesprek in april 2021 en je krijgt suppletieadvies op maat. Niemand is gelijk, dus het is erg belangrijk om de adviezen op jouw specifieke situatie af te stemmen.


Elke week een nieuwe module - 8 weken lang

Je volgt het programma op een besloten Instagram-account met 10 andere vrouwen. Elke week komt er een nieuwe module online vol met informatie, praktische tips en opdrachten die gemakkelijk zijn in te passen in je leven. De modules gaan over voeding, suppletie, wat kan de man doen, je cyclus, beweging, mindset, ontspanning, stress, hormoonverstorende stoffen en meer. Stuk voor stuk onderwerpen die een relatie hebben met je vruchtbaarheid. In het programma leg ik je dat haarfijn uit :). Ook houd ik live Q&A's, zodat jij vragen die je hebt beantwoord krijgt.


Geheime tips + succesverhalen

In dit programma geef ik mijn allerbeste en geheime tips. Ik leer jou alles wat ik had willen weten voor mijn eerste zwangerschap. Marloes werd met mijn tips binnen 3 maanden zwanger, na 1,5 proberen en weggestuurd worden door het ziekenhuis en bij Renate was de vierde terugplaatsing (ICSI) succesvol. Zie de reviews voor als je hier meer over wilt lezen.


Waar moet je beginnen?

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Raak je verward door alle tegenstrijdige adviezen? Kun je wel een gids en stok achter de deur gebruiken? Ben jij er ook klaar voor om eindelijk met hulp van mij jouw leefstijl aan te pakken, zodat je dat kans op een zwangerschap vergroot?


Let's go - doe mee :)

Ik help je heel graag in het online programma Fertility Boost. Ik leer je alles wat je moeten weten over het vergroten van je vruchtbaarheid en we gaan meteen praktisch aan de slag. Inclusief een persoonlijk (online/telefonisch) intakegesprek in april 2021 en suppletieadvies op maat. Er is plek voor 11 vrouwen en er zijn al een paar plekjes vergeven. Wacht dus niet te lang en meld je nu meteen aan als je er klaar voor bent. We starten 17 mei.


Hoe meld ik me aan?

Dat kan via deze site, stuur een mail naar kelly@holistischgezond.com of DM mij op Instragram via @holistisch.gezond.kelly. Eerst even vrijblijvend kennismaken kan ook altijd.


Leuk als we elkaar binnenkort spreken! En helemaal leuk als je meedoet :)!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page